B terv alternatívák és hol lehet vásárolni

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

B Plan B tabletták megelőzhetik a szex után a terhességet fogamzásgátló nélkül. Számos más sürgősségi fogamzásgátló létezik, de általában kevésbé hatékony rendszeres használatra.

Ez a cikk részletezi, hogy mi a sürgősségi fogamzásgátló, és milyen tényezőket kell figyelembe venni a megfelelő lehetőség kiválasztásakor. Számos sürgősségi fogamzásgátló terméket, rendszeres fogamzásgátlási módszereket és gyakran feltett kérdéseket vázol fel.

Gyors linkek

 • cselekedj
 • Az én választásom

Mi a sürgősségi fogamzásgátlás?

A sürgősségi fogamzásgátlás olyan fogamzásgátló módszerre utal, amelyet az emberek közvetlenül a nemi közösülés után használhatnak a terhesség megelőzése érdekében.

Az Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Főiskola szerint a sürgősségi fogamzásgátlás megfelelő mindenkinek, aki:

 • Elfelejtette, hogy többször is elfelejti a fogamzásgátló tablettáikat
 • < Li> nem használt semmiféle gát módszert a szexuális tevékenységhez

 • Törött óvszert használt

A sürgősségi fogamzásgátlás különböző formái vannak, beleértve a B tervet, a B tervben a gyógyszert tartalmazza A Levonorgestrel, és az emberek néha „a reggeli utáni tablettának” nevezik.

Hogyan válasszuk ki a sürgősségi fogamzásgátlást

Különböző típusú sürgősségi fogamzásgátlók állnak rendelkezésre. Egyes lehetőségek egy személy számára működnek, de másoknak nem megfelelőek.

A megfelelő vészhelyzeti fogamzásgátlás kiválasztásakor figyelembe kell venni néhány tényező:

 • Súly: Az Ella kevésbé lehet hatékony a magasabb testtömegű embereknél.
 • Kényelem: Néhány sürgősségi fogamzásgátló tabletta nem igényel receptet, és online vásárolhatók azok számára, akik nem hagyhatják el a házukat. A réz intrauterin (IUD) eszköz beszerzése megköveteli az orvosi irodába történő utazást, amely néhány ember számára nem mindig választható.
 • Szexuális tevékenység: A sürgősségi fogamzásgátlás általában akár 5 napig is hatékony, de ez attól függ, hogy az ember utoljára szexuálisan fogamzásgátlás nélkül volt. Az Ella tablettát vásárló embereknek a lehető leghamarabb el kell venniük.
 • Szoptatás: Az Ella gyártója azt javasolja, hogy ne szedje ezt a tablettát, ha valaki szoptat. A B -t tabletták és a réz IUD -k nem befolyásolják az anyatejet.

Opciók

Ez a táblázat összehasonlítja a rendelkezésre álló B terv alternatíváit:

B terv alternatíva ki alkalmas vényköteles szükséges
tabletta testtömeg -indextel rendelkező emberek ( BMI) 30 vagy annál kevesebb $ 45 Igen Take Action pill A 155 fontnál kevesebb súlyú emberek (lbs) 39,99 USD no tabl Azok az emberek, akiknek súlya kevesebb, mint 155 font $ 20 no my Choice tabletta 155 fontnál kevesebb súlyú emberek $ 11.99 no
iud Az elhízással rendelkező emberek emberek elhízott emberek vagy akik szoptatnak akár 1300 dollárig Igen

Az alábbiakban az egyes termékek áttekintése: A

ella egy tabletta, amely a nemi közösülés után 5 nappal a terhesség megakadályozására képes. Egészségügyi szakember receptjével kapható. A

ella kevésbé hatékony a magas BMI -vel rendelkezők számára, és a gyártó azt javasolja, hogy ne használják azt, ha egy személy szoptat. A tabletta mellékhatásokat okozhat, például fejfájást, hasi fájdalmat, émelygést, időszakos fájdalmat, fáradtságot és szédülést. Általános, hogy rendellenes vérzést vagy nem tervezett vérzést tapasztal, miután bármilyen sürgősségi fogamzásgátlást alkalmaz.

Ezenkívül ez a tabletta online vásárolható, havonta 45 dollárért. Noha ez egyszeri használat, három hónapos ellátási opcióval érkezik, és biztosítási fedezetben kapható.

További információ az Ella -ról itt.

üzlet most

cselekvés

A cselekvés egy sürgősségi fogamzásgátló tabletta, amelyet az embereknek a szex után 3 napon belül kell megtenniük. Ez tartalmazza a gyógyszer levonorgestrel -t, és recept nélkül kapható.

A Michigan -i Egyetemi Egészségügyi Rendszer megemlíti, hogy a tabletta szedésének mellékhatásai tartalmazzák:

 • A menstruációs ciklus változásai
 • Nareing és hányás
 • Enyhe gyomorfájdalom
 • Mellfájdalom

A Take Action Pill 39,99 dollárért elérhető. Ingyenes standard szállítás és 90 napos visszatérési garancia van.

További információ a Take Action Pill -ről itt.

Shop Now

Afterpill 1,5 milligramm (mg) levonorgestrel -t tartalmaz, és akkor hatékony, ha az emberek a szex után 3 nappal is részt vesznek. Ez azonban a leghatékonyabb az első 12 órában.

A tabletta nem igényel receptet, és csak online elérhető. Az emberek az Afterpill -t közvetlenül a gyártó weboldaláról rendelhetik 20 dollárért, és a szállítás körülbelül 5–7 napot vesz igénybe.

üzlet most

Az én választásom

A választásom egy levonorgestrel tabletta, amely a szexuális tevékenység bevonásától számított 3 napon belül hatékony.

Ez okozhatja:

 • menstruációs változások
 • szédülés
 • émelygés
 • Mellfájdalom
 • LI >

A választásom online elérhető 11,99 dollárért, ingyenes szállítással és 30 napos visszatérési garanciával.

üzlet most

A paragard olyan IUD, amelyet egy nőgyógyász beilleszt a méhbe. A nőgyógyász orvosok, akik a nők reproduktív egészségére szakosodtak. A réz IUD elsősorban a méhben gyulladásos reakciót okoz, ami a fogamzáshoz alkalmatlan környezetet okoz. A

A Paragard receptre kapható, és akár 10 évig is tarthat. Az eszköz 99% -ban hatékony, és az emberek azonnal felhasználhatják a csecsemő és a szoptatás után.

Egy 2015-ös tanulmány elmagyarázza, hogy az emberek hosszú távú fogamzásgátlóként használhatják a réz IUD-kat. A hatékony sürgősségi terhességmegelőzés érdekében azonban az orvosnak a nem védett közösülés utáni 5 napon belül be kell helyeznie a paraszt.

A Paragard ára 1300 dollárig változhat. A gyártó kijelenti, hogy az emberek teljes biztosítási fedezetet kaphatnak, de először ellenőrizniük kell a szolgáltatójukat.

További információ a Paragardról itt.

üzlet most

fogamzásgátlási lehetőségek

Azok az emberek, akik el akarják kerülni a terhességet, fontolgathatják a rendszeres fogamzásgátló módszerek alkalmazását bioslim ára https://harmoniqhealth.com/hu/bioslim/.

A rendszeres fogamzásgátló módszerek két típusa létezik:

hormonális fogamzásgátló

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) kiemeli a különféle hormonális fogantyú -ellenőrzési lehetőségeket. Ezek a módszerek megakadályozzák a petefészek felszabadítását és a méhnyak nyálkahártyáját úgy, hogy a sperma ne érje el a tojást. Egyes hormonális fogamzásgátló módszerek a következők:

 • beültethető rúd: Ez egy mérkőzés méretű rúd. Ez tartalmazza a hormon progesztint. Az orvosok a felső kar bőrébe helyezik. A rudak 99% -ban hatékonyak, és akár 3 évig is tarthatnak.
 • Kombinált tabletták: Ezek tartalmazzák az ösztrogén és a progesztint hormonokat. A tabletták recepttel kaphatók, és az orvosok azt javasolják, hogy minden nap vegyen részt. A kombinált tabletták meghibásodási aránya körülbelül 7%.
 • Patch: A hormonális fogamzásgátló tapasz ösztrogénnel és progesztinnel érkezik. Az emberek a foltot a fenéken, az alsó has, a felső kar vagy a hát felső részén viselik. A javítások recepttel kaphatók, és körülbelül 91% -ban hatékonyak.

Nemhormonális fogamzásgátló

Néhány ember inkább a nemhormonális fogamzásgátló módszereket részesítheti előnyben, amelyek kevesebb mellékhatást okozhatnak, mint a hormonális módszerek. A nemhormonális fogamzásgátló lehetőségek a következők:

 • Óvszerek: Az óvszer megakadályozhatja a sperma belépését a nő reproduktív rendszerébe. A latex óvszer a leggyakoribb típus, és megakadályozhatja a szexuális úton terjedő fertőzések terjedését is. Általában kevesebb, mint 82% -uk hatékonyan megakadályozza a terhességet a tipikus felhasználással.
 • Spermicidek: Ezek különféle formákban kaphatók, beleértve a habokat, géleket és tablettákat. A nők a spermicideket a hüvelybe helyezhetik, mielőtt szexuális kapcsolatba kerülnének a sperma megölésére.
 • Szivacsok: A szivacsok is tartalmaznak spermicideket. A nők a hüvelybe helyezik őket, mielőtt a nemi közösülés megakadályozza a sperma belépését a méhnyakba. A fogamzásgátló szivacsok legfeljebb 24 órán keresztül működnek, és hatékonyabbak azoknál a nőknél, akik még soha nem voltak terhesek.

Gyakran feltett kérdések

A B tervvel kapcsolatos gyakran feltett kérdések a következők:

Mi történik, ha valaki nem engedheti meg magának a sürgősségi fogamzásgátlást?

A sürgősségi fogamzásgátlás eltérő áron érkezik.

Azok az emberek, akiknek van biztosítási terve, jogosultak lehetnek ingyenes fogamzásgátlásra. A legjobb, ha kapcsolatba lép a biztosítási szolgáltatóval, hogy ellenőrizze, milyen típusú fedezetet kínál.

Szüksége van -e az emberekre vényköteles a sürgősségi fogamzásgátláshoz?

A Paragard vagy az Ella választó bárki receptre van szüksége. Más sürgősségi fogamzásgátló tabletták azonban recept nélkül állnak rendelkezésre.

Hol lehet valaki vásárolni sürgősségi fogamzásgátlást?

Az egyének vásárolhatnak a levonorgestrel -t tartalmazó tablettákat gyógyszertárakból, gyógyszertárakból és online szolgáltatókból.

A Paragardot vagy az Ella Pill -t vásárolóknak azonban orvossal kell beszélniük, hogy vényt kapjanak.

Összegzés

Számos B terv alternatívája létezik a sürgősségi fogamzásgátláshoz, például az Ella, cselekvés és a választott tabletták. Valaki kaphat egy Paragard IUD -t is, amely rendszeres használatra alkalmas. A legjobb megoldás a különféle tényezőktől függ, például az egyén súlyától és annak szoptatásától.

A költségek változhatnak, de néhány ember egészségbiztosítási szolgáltatóján keresztül ingyenes fogamzásgátlást igényel. Az egészségügyi szakemberek tanácsot adhatnak a legjobb típusú fogamzásgátló vagy a sürgősségi fogamzásgátlókról.

 • A fogamzásgátlás/fogamzásgátlás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents